Welk boek heb je daar in jouw handen, Frits?

26-01-2014 16:42

Deze week was het groot nieuws dat het gerechtshof in 's-Hertogenbosch het OM heeft bevolen om voormalig secretaris-generaal van justitie, Demmink strafrechtelijk te vervolgen wegens verkrachting van destijds twee minderjarige Turkse jongens. Eerder meende het OM na een oriënterend onderzoek dat er onvoldoende bewijs voor de aantijgingen gevonden konden worden. Advocate Adèle v.d. Plas ging tegen dit besluit (artikel 12 procedure) van het OM -succesvol- in beroep.

Zowel in de zaak Demmink als in de zaak Koos H. zijn er geruchten en aanwijzingen voor een pedofiel netwerk. Beiden zaken hebben echter niets met elkaar te maken. Mitric geeft in zijn boek De gouden Tip wel een toepasselijke bijnaam (de Pedofiel, geen rechter Stolk!) wie het pedofiele netwerk in de zaak van Koos H. zou 'runnen'. Koos H. refereerde in een van zijn brieven (geschreven aan diverse advocaten en rechters) ook hieraan. In het boek De zaak Koos H. wordt de zaak gereconstrueerd wat er zich tussen rechter Stolk en Koos H. heeft afgespeeld.

    De twee belangrijkste doofpotten in Nederland: De zaak Demmink en de zaak Koos H.

 

Het boek De gouden tip van Slobodan Mitric is een lastig boek om te lezen, het bestaat uit verschillende verhaallagen die door elkaar heen lopen (cryptisch geschreven in tegenstelling tot het boek De zaak koos H.) Maar het biedt vele aanknopingspunten die een andere kijk geven bijvoorbeeld wat betreft ontvoeringen, Bruinsma.., het boek heeft niet voor niets als ondertitel; de verstrengeling van de onder-en bovenwereld en de moord op G.J. Heijn. 

Ondanks dat Demmink strafrechtelijk vervolgd lijkt te gaan worden blijven journalisten, justitie, OM en politici zich in een soort van ontkenningsfase te bevinden (zoals te lezen is in diverse columns waaronder van RTL-nieuws). De media reageren terughoudend. Om dan nog maar niet te spreken over journalist Koen Voskuil die twee artikelen over Demmink heeft geschreven met zogenaamd nieuwe getuigen (waaronder de criminele informant van Peter R. de Vries); hij reageert totaal niet. Welke spelletjes worden hier gespeeld en waarom is er bijvoorbeeld geen mediahype zoals bij Badr Hari?

Ook internationaal trekt de zaak Demmink de aandacht:

www.express.co.uk/news/uk/456106/BBC-embroiled-in-further-scandal-as-executive-filmed-Dutch-child-abuse-movies

 

 

www.nrc.nl/nieuws/2014/01/21/hof-om-moet-joris-demmink-vervolgen-voor-seksuele-delicten/

www.bs-foundation.nl/

www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=14919

nl.wikipedia.org/wiki/Rolodex-zaak

www.kooshenderechter.nl/news/de-telegraaf-weigert-artikel-over-slobodan-mitric-te-publiceren-/

www.kooshenderechter.nl/news/vragen-die-niet-gesteld-worden-/

www.kooshenderechter.nl/news/crimesite-censureert-kritische-reactie-/

 

Voor wie meer wil weten over de (internationale) achtergronden van pedofiele netwerken (in het Engels)

wikispooks.com/ISGP/miscellaneous/Closer_look_at_Belgium_Netherlands.htm

wikispooks.com/ISGP/miscellaneous/In_brief_beyond_Dutroux_ties_to_NL.htm