Oud-politie-chef: "Peter R. de Vries heeft vuil spel gespeeld"

02-12-2013 14:14

Al eerder was Gert van Beek, voormalig hoofdinspecteur van de Amsterdamse politie, kritisch over Peter R. de Vries. Vorige maand was hij in diverse talk-shows te zien om zijn boek te promoten en was daarbij niet te spreken over het boek dat Peter R. de vries geschreven heeft over de Heineken-ontvoering.  Vandaag in een opiniestuk van het dagblad de Trouw laat zich opnieuw kritisch uit over de misdaadverslaggever. Hij beticht Peter R. de Vries o.a. van manipulatie. Dit klinkt niet geheel onbekend, ook in de zaak Koos H. blijkt duidelijk dat Peter R. de Vries de feiten manipuleert en verdraait, zie bijvoorbeeld het verhaal over de zogenaamde psychiater: www.kooshenderechter.nl/de-psychiater/  De Heineken-ontvoering heeft Peter R. de Vries bepaald geen windeieren gelegd want opnieuw gaat de misdaadjournalist er veel geld aan verdienen omdat hij de filmrechten van zijn boek verkocht heeft aan een Amerikaanse producent. Momenteel wordt de film "'The Kidnapping of Alfred Heineken'", gedraaid in Amsterdam, die vermoedelijk volgend jaar uitkomt.

 

Lees het opiniestuk van Gert van Beek:

Opinie Gert van Beek- Door een loopje te nemen met de feiten van de Heineken-ontvoering, konden sommige criminelen uitgroeien tot volkshelden. Oud-politiechef Gert van Beek zet daar vraagtekens bij. Vorige week liep ik op het Amstelveld in Amsterdam. Het plein bleek afgesloten wegens filmopnames. Er zouden spectaculaire stunts worden opgenomen voor de film 'The Kidnapping of Alfred Heineken'. Toeval bestaat uiteraard niet, want dit weekend (30 november) was het precies dertig jaar geleden dat Alfred Heineken werd bevrijd, nadat hij en zijn chauffeur Ab Doderer drie weken ontvoerd waren geweest.

Lees verder op: www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/3554952/2013/12/02/Peter-R-de-Vries-heeft-vuil-spel-gespeeld.dhtml

 

www.spitsnieuws.nl/archives/entertainment/2011/09/peter-r-verkoopt-filmrechten-boek