OSS, CIA en de integratie van de Europese Unie

19-01-2014 15:21

In 1948 werd de Amerikaanse organisatie American Committee on United Europe (ACUE) opgericht. Dit om de communistische dreiging vanuit de toenmalige Sowjet-Unie tegen te gaan door de politieke integratie van de Europese landen te bevorderen. De eerste voorzitter van dit comite was de befaamde William Joseph Donovan, ex-OSS, de voorloper van de CIA (tevens opgericht in 1948). Samen met Allen Dulles (de latere directeur van de CIA in 1953) had Donovan had deze organisatie opgericht. De ACUE, op zijn beurt, financierde de European Movement International, een lobbyorganisatie die deze taak had om dit daadwerkelijk te bevorderen o.a door de Raad van Europa in 1949 op te richten.  Het hoofd van de European Movement was Jozeph Retinger die samen later met Prins Bernhard de Bilderberg groep oprichtte in 1954. De ACUE werd zelf gefinancierd door Rockefeller Foundation en de Ford Foundation. Pikant is dat de Rockefeller Foundation ook de eugenistische projecten van de Nazi's financierden (Jozef Mengele).

Opvallend is dat inlichtingendiensten, politiek en filantropische organisaties, gefinancierd door multinationals of afgeleide representanten daarvan, met elkaar verweven zijn....  

 

Kortom om het communisme te bestrijden werden alle mogelijke manieren benut en oud-nazi's ingezet (zoals bijvoorbeeld Reinhard Gehlen in samenwerking met de CIA of operatie Paperclip!). Slechts een klein deel van de Nazi's werden tijdens de processen van Neurenberg veroordeeld wegens misdaden tegen de menselijkheid.  

 

 

 

en.wikipedia.org/wiki/American_Committee_on_United_Europe

en.wikipedia.org/wiki/Bilderberg_Group

en.wikipedia.org/wiki/Gehlen_Organization

en.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Retinger

en.wikipedia.org/wiki/Operation_Paperclip

oss_cia_united_europe_eec_eu.pdf (2466092)