Ondernemer Erik de Vlieger: 'Willem Vermeend lekte geheime informatie OM'

03-09-2013 13:34

Gisteren publiceerde ondernemer (luchtvaart, vastgoed en media) Erik de Vlieger zijn opmerkelijke column op de website van nieuws.nl Daarin onthulde hij dat hij door een vastgoedbelegger getipt werd over het feit dat het OM hem strafrechtelijk wilde gaan vervolgen. Dit was dus een jaar voordat het OM ondernemer Erik de Vlieger daadwerkelijk ging vervolgen (2005). De persoon waarvan de vastgoedbelegger het hoorde was de PvdA-er Willem Vermeend die het op zijn beurt het had vernomen van destijds de hoogste baas van Justitie; Joris Demmink. 

Erik de Vlieger zegt hierover:

"De ambtenaar die volgens een aantal journalisten en advocaten in Nederland een bijzondere diversiteit in zijn seksleven heeft. Dus Vermeend wist al een jaar voordat deze idioot met die malloten van het OM over straat ging rollen dat mijn privé-oorlog met oom agent plaats zou vinden.(..)Willem Vermeend liep/loopt dus rond in kringetjes waar vertrouwelijke staatsinformatie circuleert en hij dat te gelde maakt."

Waar werd Erik de Vlieger van beschuldigt door Justitie? In het kort de aanleiding: Hij zou zakenmensen hebben afgeperst maar ook afgeperst worden. Voor de volledige achtergronden lees zijn dossier.

Uiteindelijke werd de Vlieger van alle blaam gezuiverd (en geen verdachte meer) maar nagenoeg al zijn bedrijven zijn failliet.

Maar waarom moest Justitie/OM Erik de Vlieger criminaliseren? Had dat te maken met zijn snel uitbreidende luchtvaartmaatschappij en raakte dat het landsbelang en ook het landsbelang van Frankrijk? Moest daarom Joris Demmink in actie komen? En hadden toevallig de projectontwikkelaars/ondernemers van de familie Poot niet hetzelfde probleem met hun onderneming Chipshol (conflict met Schiphol over gebiedsontwikkeling waarin rechters partijdig bleken te zijn)?

In beide zaken traden er allerlei machinaties in werking vanuit Justitie. Niet toevallig speelde in de zaak Koos H. ook een (zeer zwaarwegend) landsbelang waar de rechterlijke macht-Justitie/OM misbruik maakte van zijn bevoegdheden (met latere hulp van twee journalisten om de zaak 'wit te wassen').

Maar wacht eens even: er is toch iets als de trias politica? Of geldt dat alleen onder bepaalde voorwaarden? Want het heeft er schijn van dat deze scheiding der machten soms samen lijken te komen als het landsbelang in het geding is....

 

Hoe de Erik de Vlieger geraakt is door de machinaties van Justitie kunt u zien in het op 25 januari 2013 uitgezonden TV-programma 24 uur met...gemi.st/15173669

 

 

www.nieuws.nl/algemeen/20130902/Column-Erik-de-Vlieger-Justitie-lekte-over-vervolging

nl.wikipedia.org/wiki/Erik_de_Vlieger

nl.wikipedia.org/wiki/Chipshol

www.schipholwanbeleid.nl/