Leidde het geheime akkoord tussen Demmink en de Gaykrant tot de politieke ondergang van Henk Krol?

10-10-2013 14:23

Zo'n 10 jaar geleden speelde de zaak Demmink ook al. Dit naar aanleiding van de publicaties in de Panorama en de Gaykrant waar destijds Henk Krol hoofdredacteur was. Maar in plaats van dat er een strafrechtelijk onderzoek zou volgen naar de (vermeende) escapades van de oud-topambtenaar van justitie door de publicaties werd er gerectificeerd en geheime afspraken hierover gemaakt. Maar er is één afspraak met de advocaat van Demmink -betaling van de rekening van Knijff- dat er toe zou hebben geleid dat de pensioenen van de medewerkers van de Gaykrant niet meer konden worden uitbetaald. Dit zou dan uiteindelijk dus tot de val van Henk Krol hebben geleid vanwege de beschuldigingen dat hij gesjoemeld zou hebben met pensioengelden.1

Maar heeft deze (vermoedelijk) hoge rekening van de advocaat van Demmink, Knijff, werkelijk geleid tot een hoge schuld of zijn er nog andere oorzaken? Want op wikipedia staat:

"Deze schulden zouden volgens de Gay Krant zijn ontstaan door een frauderend personeelslid."

Onduidelijk wie dit is geweest en/of de bewering waar is. Henk Krol gaf onlangs bij Omroep WNL (zondag 6 oktober 2013) een andere verklaring, het zou te maken hebben gehad met een dalend aantal abonnees, iets waar ook andere bladen te maken mee hebben. Spreekt Henk Krol hierover de waarheid of kan hij hierover niets zeggen? Want de afspraken met de advocaat met Demmink waren hierover immers geheim.

Geen journalist natuurlijk die hier verder op doorvraagt of onderzoek gaat doen naar de boekhouding naar wat de oorzaak is geweest dat de Gaykrant niet meer de pensioengelden kon uitbetalen.

Misschien zou de factuur van advocaat Harro Knijff dan ook nog gevonden kunnen worden....

 

In ieder geval een interessante analyse die op de site van de Demminkdoofpot te lezen valt.

 

1) De anonieme klokkenluider meldde de informatie omtrent de misstanden via de pas opgerichte Publeaks Waarom kwamen deze misstanden juist op dit moment naar buiten en niet eerder? Alsof er gewacht is totdat Publeaks opgericht zou worden..Zie: vkredactieblog.wordpress.com/2013/10/04/hoe-ging-het-met-henk-krol-en-publeaks/ Verontrustend is ook dat het artikel meldt dat de Volkskrant geen echte onderzoeksredactie meer heeft!

 

www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/4586-nieuwe-doorbraak-affaire-demmink-geenstijl-bewijst-zwijgdeal.html

www.demminkdoofpot.nl/pagina/module/ging-het-pensioengeld-van-de-gay.html

www.demminkdoofpot.nl/downloads/files/productie-49-31-10-03-stibbe-stopetie-regeling-gaykrant-met-demmink-knijff.pdf

nl.wikipedia.org/wiki/Henk_Krol

www.volkskrant.nl/vk/nl/14229/Henk-Krol-verlaat-50Plus/article/detail/3521228/2013/10/04/Voormalig-werknemers-pensioenpaus-Henk-een-gotspe.dhtml