Een smeulend vuur (2)

05-06-2014 09:34

Minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, kan de bankafschriften van de deal tussen Fred Teeven en Cees H. niet meer vinden zo liet hij dinsdag de Tweede Kamer weten. Maar of hiermee deze affaire is afgelopen is nog maar de vraag en dat hangt samen met de aankomende strafzaak van Demmink. Want waarom leggen journalisten Bas Haan (Nieuwsuur) en Hendrik-Jan Korterink de relatie met Klaas Langendoen? Zie voor het eerste deel: www.kooshenderechter.nl/news/smeulend-vuur/. en www.kooshenderechter.nl/news/journalistiek-schimmenspel/

Bas Haan laat via Twitter weten dat er nu een crimineel kan rondlopen die de bankafschriten in zijn bezit heeft (of krijgt) waardoor Opstelten opnieuw in de problemen kan komen.

 

Journalist Hendrik-Jan Korterink zwijgt in alle talen over het bericht. Opmerkelijk is overigens dat andere media dit nieuwsfeit geruisloos langs zich heen laten gaan in tegenstelling tot de berichtgeving van een paar maanden geleden.

 

Misschien is er nog een andere strategie gekozen door het OM in de zaak Demmink: door enkele getuigenissen uit de civiele zaak van Stichting de Roestige Spijker strafrechtelijk te laten onderzoeken. De vraag is natuurlijk; waarom nu? Want deze getuigenissen (die bepaald niet zo betrouwbaar zijn) waren al langer bekend en bovendien voor iedere getuige staan getuigen die de belastende verklaringen voor Demmink glashard ontkennen. Oud-rechter Wicher Wedzinga twijfelt ook aan de oprechtheid van het OM: www.wicherwedzinga.nl/2014/05/19/verruiming-onderzoek-demmink-mag-geen-maskerade-worden/

 

Een ander smeulend vuur: Vandaag werd bekend dat de recherche in het herzieningsonderzoek tot nieuwe feiten is gekomen in de Deventer moordzaak. De weduwe zou een dag later vermoord zijn dan tot nu toe door politie en justitie werd volgehouden. En dat niet alleen: ook door de zogenaamde onfeilbare misdaadjournalist Peter R. de Vries (en niet te vergeten journalist Bas Haan met zijn boek over de Deventer moordzaak!) die bij hoog en laag beweerde dat Louwes de dader was:  www.destentor.nl/regio/deventer/peter-r-de-vries-louwes-is-wel-degelijk-moordenaar-1.2536600.

De vraag blijft ook hier weer: opzet of slordigheid in het strafrechtelijk onderzoek van politie en justitie...? Het bepalen van tijdstip van overlijden is natuurlijk cruciaal voor het verdere opsporingsonderzoek.

Deze website heeft het dus,in ieder geval wat betreft het tijdstip van overlijden, bij het rechte eind.  

 

 

www.nrc.nl/nieuws/2014/06/03/opstelten-heeft-afschriften-deal-cees-h-niet-gevonden/

www.kooshenderechter.nl/news/journalistiek-schimmenspel/

www.geenonschuldigenvast.nl/start_pagina.php