De spullen van Tialda Visser

13-02-2013 15:30

In de late vrijdagmiddag op 11 mei 1979 verdween Tialda Visser. Op dinsdagavond 15 mei 1979 werd zij levenloos aangetroffen in het Haagse kanaal de Laakhaven.

Echter op zondagmiddag 13 mei 1979 werden enkele spullen van haar gevonden (door een wandelaar) zo'n 30 km van Den Haag: bij de afslag Moordrecht-Waddinxveen (in de buurt van Zevenhuizen). De gevonden spullen waren: een linnen schooltas met balletspullen, een schoolagenda met haar naam en adres. Het tramabonnement werd in de buurt van de tas gevonden. Maar blijkbaar had de dader niet alles weggegooid; haar opvallende Travolta-tas. Deze tas werd nooit gevonden. Naar aanleiding van de verdwijning van het meisje werd maandagavond een oproep gedaan via de televisie, met de vraag of er mensen waren die tips of inlichtingen konden verschaffen.

 

Waarom deed de dader zoveel moeite om de spullen (n.b. het adres achterlatend) van Tialda Visser ergens anders te dumpen en de Travolta-tas in bezit te houden en zich van het lichaam twee dagen later te ontdoen? Overigens werd Tialda met de kleren aan gevonden (vele kranten meldden dat er geen sprake was van een zedenmisdrijf, later een poging tot aanranding). De kans op ontdekking werd daarmee heel erg groot, de dader nam daarmee enorme risico's. Het is nou niet bepaald de modus operandi van een seriemoordenaar......Moest hiermee Koos H. bang gemaakt worden zodat hij zich koest zou houden?

 

 

"Speurhond zoekt vermist meisje" 14 mei 1979 De Telegraaf

"Twaalfjarig meisje na balletles verdwenen" 14 mei 1979 Het Vrije Volk

"Televisie-oproep levert tips op" 15 mei 1979 Het Vrije Volk

"Vermist meisje dood in sloot gevonden" 16 mei 1979 De Telegraaf

"Travolta-tas van vermoord meisje nog steeds zoek" 23 mei 1979 De Telegraaf