De dubieuze rol van Fred Teeven in 'gevoelige dossiers'

19-10-2013 14:10

Is het toeval dat Fred Teeven, thans staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie, bij een aantal gevoelige zaken betrokken is geweest en daarbij een uiterst dubieuze rol heeft gespeeld? Het betreft in ieder geval de zaak-Demmink, de zaak Bolhaar/Hagemann maar ook de zaak Koos H. Het laatste door een hand-en spandienst te verlenen aan Peter R. de Vries door zijn verhaal te ondersteunen dat Koos H. door rechter Stolk doorverwezen zou zijn naar een psychiater. Dit terwijl Teeven goed wist dat het geen psychiater betrof want hij stelde er wel kamervragen over maar noemde haar geen psychiater.

Wat blijkt in de zaak van Louis Hagemann? Dat ook daar Teeven samenwerkte met Peter R. de Vries om het dossier Bolhaar in handen te krijgen. Een citaal hierover van de site:

"Dan moeten we even terug naar het jaar 2001 waarin Peter R. de Vries  justitie benaderde over de zaak Bolhaar. Justitie wilde namelijk in eerste instantie niet meewerken. Later kreeg Peter het voor elkaar om het stoffige dossier te laten overhandigen door dhr. Teeven."

Ook hier stelde Fred Teeven zogenaamd Kamervragen over....

 

Dan de zaak Demmink. Ook hier speelt Fred Teeven een uiterst dubieuze rol. Niet alleen vanwege de belofte dat hij de politiek in gegaan zou zijn om de onderste steen in de zaak Demmink naar boven te halen maar ook uit het relaas van Paul Herrie, zie: www.kooshenderechter.nl/news/vragen-die-niet-gesteld-worden-/ Dan blijkt nog eens uit de uitzending van EenVandaag dat Fred Teeven geheime gesprekken heeft gevoerd met de redactie en enkele journalisten waarbij hij dus veel beloofde maar niets deed. Nadat Teeven staatssecretaris was geworden werd het plotseling erg stil...

 

Ook wat betreft de IRT-affaire valt het nodige over Fred Teeven op te merken. Zie o.a het artikel www.crimesite.nl/nieuws/rechtszaak/25508-exit-kroongetuige-in-infiltrant

Een citaat hieruit:

"Dat zal het wel zijn. Ze gaan natuurlijk niet erkennen dat Van Traa, PvdA-coryfee Ed van Thijn en vooral de huidige staatssecreatris Fred Teeven helemaal fout zaten in de IRT-affaire. De inzet van criminele burgerinfiltranten was in Nederland namelijk vóór de IRT-affaire een veel voorkomend verschijnsel (bijvoorbeeld in de internationale sigarettensmokkel). Daar deed Fred Teeven toen hij bij de FIOD werkte nog volop aan mee. Bovendien deden (en doen) de Duitsers, Britten en vooral de Amerikanen van de DEA niet anders dan werken met hele criminele organisaties om kilo's te vangen."

 

Lees ook het artikel "Steeds meer vragen over rol Fred Teeven in zaak Demmink" , op de site De Demmink Doofpot van de familie Poot (projectontwikkelaar van Chipshol).

 

www.demminkdoofpot.nl/pagina/module/steeds-meer-vragen-over-rol-fred.html

www.louishagemann.nl/de-veroordeling/vriendjespolitiek/

www.kooshenderechter.nl/news/vragen-die-niet-gesteld-worden-/

www.eenvandaag.nl/criminaliteit/47499/wordt_oud_topambtenaar_demmink_vervolgd_

www.bs-foundation.nl/

www.parlement.com/id/vg9fgopufnzg/f_fred_teeven

Over Fred Teeven: "Teeven was als Fiod-man al betrokken bij de Heineken-ontvoering." Lees het artikel van Vrij Nederland:

www.vn.nl/Meer-dossiers/Crime/Artikel-Crime/De-dealmaker-waarheidsvinding-volgens-Fred-Teeven.htm