Crimesite censureert kritische reactie

09-09-2013 13:49

Aangepast op 11 september 2013

Website Crimesite heeft onderstaande reactie (woorden van gelijke strekking) van de auteur gecensureerd (weggehaald) naar aanleiding van hun artikel www.crimesite.nl/nieuws/rechtszaak/27043-rechters-trekken-zich-terug-in-zaak-demmink:

In het artikel van het AD is een van de getuigen tegen Joris Demmink Nico van Empel, die in tegenstelling tot andere getuigen met volledige naam wordt genoemd in het artikel van het AD op 6 oktober 2012 door journalist Koen Voskuil.1 De andere getuigen zijn bang om met volledige naam te worden genoemd en sommige worden zelfs daadwerkelijk bedreigd. En wie is Nico van Empel ook al weer? Hij was de informant/infiltrant van misdaadjournalist Peter R. de Vries in de zaak Koos H. Zie: https://www.kooshenderechter.nl/ Een zaak waar ook de waarheid verdoezeld werd. Het gebruiken van een bron als Nico van Empel is nogal verdacht te noemen en lijkt een aanwijzing te zijn voor een hoax. Vandaar dat Demmink zich geroepen voelt om een rechtszaak te beginnen (met vertragingstechnieken) tegen het AD.

Vandaag op radio1 kwam de hoofdredacteur Bart Verkade en een jurist2 van het AD toelichting geven op de uitgestelde rechtszaak van Demmink tegen het Algemeen Dagblad. Het AD wilde de Stichting de Roestige Spijker niet als medestander erbij hebben, ze voelen zich mans genoeg om het alleen te doen. Beluister het fragment: www.radio1.nl/items/85705-vertraging-rechtszaak-demmink-tegen-algemeen-dagblad

Het is opvallend en zeer dubieus te noemen dat Nico van Empel niet alleen een rol speelt in de zaak Koos H maar ook in de zaak Demmink. Het lijkt er op dat er sprake is van een in scène gezet journalistiek onderzoek3 om de zaak voorgoed in de doofpot te stoppen (dit geldt natuurlijk ook in de zaak Koos H.).

En...kritische reacties worden door journalisten niet getolereerd en worden gewoon weggehaald zonder opgaaf van redenen.    

 

        Journalisten Koen Voskuil en Peter R. de Vries in de DWDD van 8 oktober 2012 n.a.v. de

        publicaties in het AD (printscreen).

    Bekijk de uitzending:

    www.youtube.com/watch?v=UymFC6Oyz54

 

 

 

1 Zie de krantenartikelen van onderzoeksjournalist Koen Voskuil:

www.demminkdoofpot.nl/pagina/journalistiek-onderzoek-koen-voskuil-ad.html

2 www.mr-online.nl/carriere/carriereswitch/olaf-trojan.html

www.deroestigespijker.nl/homepage.html

www.bs-foundation.nl/sectie/demmink/de-zaak-demmink/

3 Waarom komt in het gesprek tussen Peter R. de Vries en Koen Voskuil in DWDD van 8 oktober 2012 de ooggetuige Nico van Empel niet ter sprake? Nico van Empel heeft intensief samengewerkt met Peter R de Vries in de zaak koos H. en Nico zou nooit met Peter R. de Vries over Demmink gesproken hebben? En als Nico gezwegen heeft hierover waarom heeft hij dat gedaan en waarom heeft hij het verhaal dan wel tegen Koen Voskuil verteld? De vader van Koen Voskuil, Bert Voskuil, was een journalist die voor de Nieuwe Revu werkte en 'warme banden' onderhield met Klaas Bruinsma (alias de Dominee) evenals Peter R. de Vries (daar kende Peter R. de Vries Charlie Da Silva van...). Ze zijn dus geen onbekenden van elkaar.

Lees over deze connecties het boek van Bart Middelburg (2002) "Onderwereld PR. Hoe de misdaad de media manipuleert" 

Zie ook eerdere artikelen op deze site:

www.kooshenderechter.nl/news/over-twee-haagse-oud-rechters-en-demmink-update-/

www.kooshenderechter.nl/news/over-twee-haagse-/